Spirala cu ricotta si branza de vaci

de La Ancuta in Dulciuri, 25 Mar 2013 | 3210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250 g ricotta
  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri vanilie
  • 1 mana de stafide
  • unt (pentru uns foile)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu ricotta si branza de vaci:

Pentru umplutura mixam bine branza de vaci cu ricotta si smantana. Adaugam zaharul, vanilia si ouale. La final adaugam stafidele si amestecam.

Dezghetam foile de placinta. Intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit. Asezam a doua foaia pe care o ungem cu unt si acoperim cu cea de-a treia foaie. Punem umplutura pe latura lunga si rulam. Ruloul astfel format il invartim in forma de spirala si il asezam in mijlocul tavii unse cu unt. La fel procedam si cu urmatoarele foi pe care o sa le asezam in continuarea spiralei, pana epuizam foile si umplutura.

Ungem suprafata placintei cu unt topit si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra. Scoatem placinta din cuptor si cat este fierbinte o ungem cu unt apoi o lasam sa stea 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu ricotta si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Irina 1

26.03.2013, 21:16

Ce bine arata placinta! Am sa fac si eu!
Si sa stii ca ti-am admirat servetele de masa...

La Ancuta 1

26.03.2013, 22:07

Multumesc Irina. Stergarele sunt de la bunica mea si cred ca ar fi fost mandra sa stie ca ii este apreciata munca

mena29 1

29.03.2013, 16:52

Cred ca a fost tare buna ca tare-mi place cum arata!D>

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi dulci si aromati