Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 20 Aug 2020 | 6955 vizualizari

 

Voiam de ceva timp să fac astfel de mini rulouri din carne tocată de porc, pe care să le ”înfășor” în felii subțiri de bacon... Săptămâna trecută am atins și acest obiectiv, dar m-am înșelat în privința cantității necesare de carne tocată, așa că fără intenție, am fost nevoită să mai fac ceva. Ambele rețete au fost pe placul nostru, dar mai ales aceasta, după ce am asociat niște cartofi natur delicioși.

 

INGREDIENTE

  • 150-200 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 ceapă galbenă
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • 10 felii de bacon
  • 150 ml de supă concentrată
  • 2 linguri de smântână
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru garnitură:
  • 2-3 cartofi roz, fierți natur
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • 50 grame de unt topit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur:

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă.

În carnea tocată de porc se adaugă: ceapa călită, scursă de ulei, oul, făina albă, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Se amestecă bine aceste ingrediente și apoi se desfac și se pregătesc feliile de bacon.

Se pun 1-2 linguri (mai precis, o lingură încărcată) de amestec de carne tocată la capătul unei felii de bacon și se rulează.

Se pun mini rulourile într-o tavă termorezistentă.

Se subțiază două linguri de smântână grasă cu 1 lingură de ulei și 150 ml de supă concentrată, se omogenizează și se toarnă peste mini rulouri.

Se sigilează tava cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. Din când în când, se scoate tava din cuptor, se întorc rulourile și se toarnă peste ele lichidul adăugat.

După 30 de minute, se ia folia de aluminiu și se continuă coacerea rulourilor, cu stropirea lor, din când în când cu lichidul din tavă.

Când lichidul din tavă a scăzut mult, iar rulourile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor și se servesc calzi, cu cartofi natur, fierți între timp în apă sărată, stropiți cu unt topit și presărați cu pătrunjel tocat.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și carne tocată amestec, dar carnea de porc este mai fragedă și mai gustoasă.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.

3

Scurgeți ceapa călită de ulei, înainte de a o adăuga în carnea tocată.

4

Coaceți mini rulourile în cuptor, acoperite cu folia de aluminiu, timp de 30 de minute, ca să se pătrundă. După acest interval de timp, îndepărtați folia și mai țineți mini rulourile în cuptor, până ce se rumenesc și scade lichidul adăugat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele trecute prin pesmet la cuptor