Voiam de ceva timp să fac astfel de mini rulouri din carne tocată de porc, pe care să le ”înfășor” în felii subțiri de bacon... Săptămâna trecută am atins și acest obiectiv, dar m-am înșelat în privința cantității necesare de carne tocată, așa că fără intenție, am fost nevoită să mai fac ceva. Ambele rețete au fost pe placul nostru, dar mai ales aceasta, după ce am asociat niște cartofi natur delicioși.
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă.
În carnea tocată de porc se adaugă: ceapa călită, scursă de ulei, oul, făina albă, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Se amestecă bine aceste ingrediente și apoi se desfac și se pregătesc feliile de bacon.
Se pun 1-2 linguri (mai precis, o lingură încărcată) de amestec de carne tocată la capătul unei felii de bacon și se rulează.
Se pun mini rulourile într-o tavă termorezistentă.
Se subțiază două linguri de smântână grasă cu 1 lingură de ulei și 150 ml de supă concentrată, se omogenizează și se toarnă peste mini rulouri.
Se sigilează tava cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. Din când în când, se scoate tava din cuptor, se întorc rulourile și se toarnă peste ele lichidul adăugat.
După 30 de minute, se ia folia de aluminiu și se continuă coacerea rulourilor, cu stropirea lor, din când în când cu lichidul din tavă.
Când lichidul din tavă a scăzut mult, iar rulourile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor și se servesc calzi, cu cartofi natur, fierți între timp în apă sărată, stropiți cu unt topit și presărați cu pătrunjel tocat.
1
Puteți folosi și carne tocată amestec, dar carnea de porc este mai fragedă și mai gustoasă.
2
Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.
3
Scurgeți ceapa călită de ulei, înainte de a o adăuga în carnea tocată.
4
Coaceți mini rulourile în cuptor, acoperite cu folia de aluminiu, timp de 30 de minute, ca să se pătrundă. După acest interval de timp, îndepărtați folia și mai țineți mini rulourile în cuptor, până ce se rumenesc și scade lichidul adăugat.