Săptămâna trecută am făcut niște mini rulouri din carne de porc, învelite în bacon (rețetă pe care o plănuisem de mult timp) dar nu prea am socotit bine cantitatea necesară de carne. Așa că mi-a mai rămas, după ce am făcut cele 10 rulouri și a trebuit să mai prepar ceva. Am preparat o mini ruladă, dar cum nu mai aveam decât un rest de compoziție, am făcut rulada într-o tăviță foarte mică. Am adăugat și două ouă fierte, ca să dau înălțime ruladei, care până la urmă a ieșit foarte gustoasă, iar soțul a apreciat-o foarte mult.
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.
Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se adaugă: oul, condimentele, pătrunjelul tocat, bicarbonatul de sodiu, ceapa călită și scursă de ulei. Se amestecă bine îngredientele și la urmă se încorporează făina, atât cât trebuie pentru a avea o compoziție bine legată.
Se unge cu ulei o foaie de hârtie de copt și apoi se întinde compoziția de carne, pe dimensiunile tăviței în care se va coace rulada.
Pe mijloc se pun cele două ouă fierte și apoi se rulează carnea.
Se pune rulada, cu tot cu hârtie, în tavă și se unge cu oul mixat înainte.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu și din când în când se scoate, pentru a se unge din nou cu ou.
Când rulada este pătrunsă (se verifică, înțepând cu o scobitoare) și rumenită frumos, se scoate din cuptor.
Se porționează când se răcește complet și se servește ca aperitiv rece.
1
Pentru o ruladă mică, alegeți ouă mici.
2
Ungeți cu ou rulada și îi veți da un aspect foarte frumos.
3
Nu tăiați rulada decât după ce s-a răcit complet.