Guguluf cu frişcă

de alice_ciobanu in Prajituri, 27 Mai 2011 | 3189 vizualizari

 

Mi-am luat formă de guguluf...:)) Pentru că trebuia să îi fac intrarea în bucătăria mea...am improvizat un guguluf (ce fain sună! ). Şi pentru că-mi mai rămăsese nişte frişcă pe care nu puteam să o consum numai cu cafea :))...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 130 gr făină
  • 50 ml ulei
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • o esenţă de vanilie
  • un plic de pudding caramel de la D. Oetker
  • o ceşcuţă de lapte
  • frişcă şi cacao pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu frişcă:

Ouăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt şi la final am încorporat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia în forma de guguluf (nou-nouţă :P) tapetată cu unt şi făină.

Într-un bol am pus puddingul şi am dizolvat cu laptele, treptat. După care am turnat şi acesta peste compoziţia din formă. Am dat totul la cuptor pentru vreo 20 minute, cred (faceţi mai bine testul cu scobitoarea.).

Când a fost gata copt.....şi frumos mirositor în casă ...l-am scos şi l-am lăsat la răcit pe un gratar.  Apoi l-am uns cu frişcă şi am presărat nişte cacao....(asta pentru ca lui Remi nu-i place frişca ;)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelenta