Mini placinte cu vita si pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2012 | 3797 vizualizari

 

Am profitat de faptul ca am primit tigaia de ceramica de pe site-ul meu de suflet Bucataras.ro,de la sponsorul Decorix,si am zis sa o incerc.Sincer imi place mult,se poate prepara fara ulei si se curata si foarte usor.Multumesc Bucataras!!!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata de vita
  • jumatate piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 200  gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • 2 lingurite gris
  • sare
  • jumatate lingurita boia de ardei dulce
  • piper
  • marar
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei 
  • 50 gr cascaval
  • jumatate foaie aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini placinte cu vita si pui:

Aluatul foietaj il punem la dezghetat. Se curata ceapa si se toaca marunt. Rosiile le taiem cubulete mici. Pieptul de pui il spalam,il tamponam cu un servet de bucatarie ,apoi il taiem bucatele micute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem ceapa la inmuiat impreuna cu rosiile. Le lasam 2-3 minute pe foc,apoi punem carnea de vita si de pui. Turnam o canita de apa si amestecam bine sa nu se formeze bulgarasi de carne. Lasam sa scada bine zeama ,apoi condimentam cu sare,piper si boia de ardei. Omogenizam si punem marar. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca putin.

Patrunjelul il spalam,indepartam cozile si il tocam . Cand compozitia de carne s-a racorit putin adaugam verdeata,oul ,grisul si le incorporam.

Presaram masa de lucru cu faina si asezam aluatul foietaj. Il mai intindem putin cu sucitorul si decupam cercuri cu un pahar. Luam o tava de briose ,o ungem bine cu unt apoi punem cerculete de aluat. Le umplem cu carne ,iar deasupra taiem fasii de cascaval. Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita si le lasam pana sunt bine coapte. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini placinte cu vita si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu masline si ceapa verde