Se pune apa intr-un ceaun si se sareaza. Lasam sa fiarba si adaugam malaiul, amestecam bine, dam focul mai mic si suntem atenti sa nu se lipeasca mamaliga. Mi-e imi place sa adaug cubulete de unt. Amestecam bine iar cand observam ca mamaliga se desprinde de pe lateralul ceaunului, inseamna ca este facuta si se poate rasturna.
Rasturnam mamaliga si o lasam putin sa se raceasca. Intre timp preincalzim cuptorul la T 180° de grade. Taiem baconul si il vom sota in putin ulei dupa care scoatem si il lasam in asteptare, radem branza pe razatoare mica.
Luam un vas de Yena (Jena) ungem vasul in interior cu putin unt, dupa aceea asezam primul strat de mamaliga, deasupra punem unt cubulete si baconul, adaugam alt strat de mamaliga peste care adaugam branza iar la final al treilea strat de mamaliga peste care adaugam 3 linguri de smantana si branza rasa si vom da la cuptorul preancalzit.
Lasam 20-25 de minute si incercam sa vedem daca este facut preparatul nostru se adauga si oul facut deasupra.
Se poate servi direct din vasul de Jena sau cum am decorat eu ca in imaginile alaturate. Se poate servi suplimentar branza si smantana.
Pofta buna!