Mini pateuri cu crema de branza si rosii cherry coapte

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2011 | 5932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 225 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de busuioc
  • ½ lingurita busuioc maruntit
  • 125 ml smantana
  • 1 ou      
  • Pentru umplutura
  • crema de branza
  • rosii cherry coapte (se iau rosii cherry, se stropesc cu ulei de masline si se dau la copt 30-45 minute la 200˚C)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pateuri cu crema de branza si rosii cherry coapte:

1. Incinge cuptorul la 180˚C.

2. Pentru aluat, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf de sare. Adauga untul taiat cubulete si amesteca pana obti un aluat sfaramicios. Incorporeaza uleiul de masline si busuiocul urmate de smantana si ou. Aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt, cu o lingurita, mingiute de aluat apoi da-le la copt pana cand au crescut putin si s-au rumenit.

3. Dupa ce painicile s-au racit, li se taie un capacel si se umplu cu crema de branza si rosii cherry coapte apoi se acopera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pateuri cu crema de branza si rosii cherry coapte" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata