Dragilor va prezint o varianta a clatitelor,personal imi plac asa de mult ca e periculos sa le fac pentru ca le mananc pe toate si ma ingras,cu greu ma abtin de la ele,am avut ceva dulceata si ceva fructe si am indraznit sa fac ceva frumos.Un pic de dulceata de piersici,un pic de gem de caise,un pic de dulceata de zmeura,ceva fructe:un mango,melograno,afine rosii,si am avut si cateva capsuni la congelator care le-am folosit aici,daca aveam zmeura puneam peste tot dar..oricum cred ca au iesit frumoase ca niste trandafirasi mici si umplutura dulce,fructe de care am avut,si nici nu trebuie gelatina deasupra tot pentru motivul ca dispar repede,deci sper ca v-am facut pofta.am mai facut si niste clatite cu gaurele,tot ca un trandafir si unse cu dulceata de piersici,foarte bune,reteta e garantata,simpla si rapid de preparat,si fara probleme de alcool pentru ca dispare dupa coacere,deci ramane un gust nemaipomenit de bun,acordati asa..
Foarte simplu:
Am dat prin sita faina, am adaugat un praf de sare, cele 2 oua, 30 gr de zahar (dozajul este perfect) si am amestecat cu o furculita pana a devenit ca o crema, apoi am diluat amestecand bine cu 200 ml de lichior de mandarine si a devenit ca o maia.
Am lasat la odihnit 30 minute dupa care am turnat compozitia intr-o sticla de gatorade cu dopul cu gaura, care imi va fi chiar potrivit la scurs.
Am incins o tigaie cu un pic de ulei floarea soarelui si am scurs cate un pic in cercuri din compozitie astfel am facut mai multe clatite mici, le-am invartit repede cu o paleta de silicon ca sa nu se arda, la fel am facut si cele mai marisoare cu miscari in cerc am format trandafiri, le-am intors si le-am pus pe servetel.
Cand am terminat de facut toate clatitele mele mici am pregatit si dulceata, gemul si le-am uns pe fiecare cu cate o lingurita, apoi am pregatit si fructele si le-am asezat deasupra, intr-o parte de un fel in cealalta de altfel.
O parte de clatite cu dulceata de piersici, o parte cu gem de caise, apoi cu bucatele de mango peste tot, melograno,a fine rosii inmuiate (in loc de stafide).Gustul acrisor dulce se potriveste perfect. In alta parte cu dulceata de zmeura si capsuni congelati (pentru ca nu aveam proaspeti) si o foita de busuioc de frumusete.