Nimic nu se compara cu gustul amandinelor cu fondant ,sunt exact cum erau la cofetarie:)
Blat:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul.
Am adaugat apa ,uleiul si galbenusurile si am omogenizat bine.
Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am incorporat si pe ele amestecand usor de sus in jos cu un tel/spatula.
Am tapetat o tava (35/25 )cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Blatul racit l-am taiat in 2 pe orizontal.
Crema:
Am batut ouale cu zaharul,am adaugat amidonul si laptele si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingroasat.
Am mixat untul spuma la temperatura camerei apoi am adaugat treptat din crema racita si cacaua si am omogenizat bine.La final am adaugat romul.
Sirop:
Am fiert apa cu zaharul si praful capuccinno aprox 5 minute.
Fondant:
Cu cateva ore inainte de a incepe fondantul am pus un vas la figider/congelator.
Intr-o oala mai mare am pus apa,apoi am turnat zaharul in mijloc si am pus pe foc avand grija mereu ca zaharul sa nu atinga peretii oalei.
Siropul este gata atunci cand luati o picatura de sirop ,o puneti intr-un pahar cu apa rece iar ea se transforma intr-o biluta si nu se dizolva pe fundul paharului.
In momentul asta am adaugat mierea apoi am luat siropul de pe foc si l-am transferat in vasul din frigider.
Am mixat la viteza mare pana acesta s-a intarit si s-a albit.
Pentru a putea "lucra" cu el l-am pus pe baie de abur ,apoi am adaugat cacaua si am amestecat bine pana acesta a devenit lichid.(daca nu este suficient de lichid mai adaugati 2-3 linguri de apa)
Asamblare:
Pe un platou/tava am pus primul blat ,l-am insiropat cu 1/2 din sirop,am adaugat crema ,al 2-lea blat pe care l-am insiropat in prealabil si am dat prajitura la rece pana s-a intarit perfect crema.
Am taiat frumos marginile prajiturii apoi am portionat-o in bucati de cca 4 cm .
Am pus fondant pe fiecare prajiturica apoi am decorat cu ciocolata alba ,bombonele argintii si bombonele Raffaello.
1
Puteti opri 2 linguri de crema pentru aveline ,eu am mai avut o crema ganache ramasa de la alta prajitura.