Minciunele

de Lau in Dulciuri, 15 Iul 2013 | 13278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic de drojdie
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Intr-un vas frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si oul, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam si restul de ingrediente, faina cat sa rezulte un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul si il lasam cca 20-30 minute.

Impartim aluatul in 2 dupa care intindem cate o foaie subtire pe masa tapetata cu faina. Taiem fasii de cca 4 cm si in romburi de cca 8 cm. In fiecare romb facem o taietura in mijloc, trecem unul din capete prin taietura.

Dupa ce am terminat de pregatit tot, le prajim in baie de ulei incalzit. Le scoatem pe un servetel absorbant, dupa care le pudram cu zahar pudra

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minciunele, Scovergi sau Csoroge