Prajitura desteapta sau prajitura inteligenta... o prajitura cu blat iar la mijloc de consistenta unei budinci... iar aceasta varianta cu ciocolata e la fel de buna ca cea cu vanilie. Pentru reteta m-am inspirat de la Miha >:D
Separam albusurile de galbenusuri .
Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit si s-au amestecat bine, stingem focul si lasam sa se raceasca (sa ajunga la temperatura camerei).
Intr-un bol mixam bine zaharul cu galbenusurile pana devin o crema de culoare deschisa. Adaugam amestecul de ciocolata si unt ,apoi faina , amestecand bine ingredientele.
Adaugam laptele putin cate putin si amestecam in continuare.
In alt bol, mixam albusurile cu un varf de sare pana devin o spuma tare (intors bolul, spuma nu va cadea) .
Adaugam usor albusurile in bolul cu galbenusuri si amestecam usor cu miscari de jos in sus. La final totul va avea un aspect cam ciudat :)) ... dar nu va speriati, asa trebuie sa fie.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt sau ungem bine cu unt si turnam compozitia .
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 140-150 grade pentru circa o ora .
Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o portionam .Se pastreaza la rece si e mai buna a doua zi :) ...
Dupa plac, se poate pudra cu zahar pudra .
Pofta buna !