Miel in stil turcesc

de mihaelar63 in Oaie, 14 Mai 2014 | 20256 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa bucataria turceasca . Poate pentru ca nu am experimentat , aprope deloc , retete. Dupa ce am preparat atat de simplu costitele de miel pot sa spun ca sunt pregatita de alte incercari culinare otomane . Nu am crezut ca poate sa iasa un preparat atat de delicios si atat de simplu de preparat . Reteta am preluato dintr-o revista mai veche- Clik pofta buna -. Acesta reteta specifica sud-estului Turciei este recomandata de chef Salih de la restaurantul Divan - Bucuresti .

 

INGREDIENTE

  • o coasta de miel (rasa Suffolk) - 2kg
  • 10 cartofi noi
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei masline
  • 200 gr cas de oaie mai vechi
  • 1 lamaie - zeama
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 6 catei usturoi
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel in stil turcesc:

Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao .

Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .

Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .

Se aseaza carnea in tava tapetata cu hartie de copt .

Se pun legumele  si casul sfarmat  deasupra .

Se stropeste cu putin ulei de masline si se aduga usturoiul verde maruntit .

Procedura prevede sa fie impachetatare ermetica cu hartie . Eu n-am reusit 100%  asa ca am impachetat suplimentar si in folie de aluminiu .

Dati tava la cuptor 90 minute dupa care despachetati cu grija [ se acumuleaza aer fierbinte ]si mai lasati 30 min. sa se rumeneasca .

Serviti mielul cu mult patrunjel verde presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Carnea de la ovinele din rasa Suffolk - de carne este net superioara ca fragezime , gust si continut redus de grasimi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in stil turcesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

05.06.2014, 09:58

Mihaela, sar`mana de informatie. Deci este bun si cu sarata si cu mai nesarata Neaparat trebuie s-o incerc!

valy12 1

20.10.2014, 17:13

de unde fac rost de catei de usturoi ca la pet shop nu am vazut?.. ca sunt curios cum iese mancarea

mihaelar63 1

20.10.2014, 17:49

Valy12 In aceasta zona a Ardealului se foloseste termenul ,, Catel de usturoi ''.DEX online ne expliciteaza : bulbi mici sau fire din rădăcina usturoiului . Sau si mai sugestiv poate ajuta imaginile : https://www.google.ro/search?q=Catei+de+usturoi&client=firefox-a&hs=v1F&rls=org.mozilla:ro:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qB9FVIHpFNaxaYjwgaAB&ved=0CCYQsAQ&biw=1920&bih=920.

. La pet shop nu am prea intrat . Pot sa-ti spun ca acesti catei de usturoi ii mai gasesti din cand in cand in oala Multumesc pentru coment si sper ca-ti place reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel