Nu ma dau in vant dupa bucataria turceasca . Poate pentru ca nu am experimentat , aprope deloc , retete. Dupa ce am preparat atat de simplu costitele de miel pot sa spun ca sunt pregatita de alte incercari culinare otomane . Nu am crezut ca poate sa iasa un preparat atat de delicios si atat de simplu de preparat . Reteta am preluato dintr-o revista mai veche- Clik pofta buna -. Acesta reteta specifica sud-estului Turciei este recomandata de chef Salih de la restaurantul Divan - Bucuresti .
Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao .
Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .
Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .
Se aseaza carnea in tava tapetata cu hartie de copt .
Se pun legumele si casul sfarmat deasupra .
Se stropeste cu putin ulei de masline si se aduga usturoiul verde maruntit .
Procedura prevede sa fie impachetatare ermetica cu hartie . Eu n-am reusit 100% asa ca am impachetat suplimentar si in folie de aluminiu .
Dati tava la cuptor 90 minute dupa care despachetati cu grija [ se acumuleaza aer fierbinte ]si mai lasati 30 min. sa se rumeneasca .
Serviti mielul cu mult patrunjel verde presarat deasupra .
1
Carnea de la ovinele din rasa Suffolk - de carne este net superioara ca fragezime , gust si continut redus de grasimi .