Miel umplut

de lia maria in Oaie, 12 Apr 2010 | 7150 vizualizari

 

Il pregatesc cu mult drag, in fiecare an, pentru masa de Paste.

 

INGREDIENTE

  • O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara
  • Organele de la un miel intreg
  • 300 g ficat de pasare
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 legatura  marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml vin rosu
  • 1 plic condimente pt miel
  • 1 cub Knor pui
  • ulei
  • Tarhon
  • Rozmarin
  • Oregano
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel umplut:

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel.

Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.

Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.

 Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano ( frunze uscate).

Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul knor, sare si piper. Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30’, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura (cu o lingura) peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20’, dupa care mielul este gata.

Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel.  Asezam bucatile pe un platou pentru servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionela2682 1

13.04.2010, 15:18

mai dar mai inebunit cu " animalele" astea umplute! tare bine mai arta!

Panacris 1

20.04.2011, 11:00

Felicitari Asta mi-a propus sa fac si eu anul acesta, dar o sa adaug si cateva oua fierte in umplutura

MIUTA 1

19.09.2013, 10:37

Wauuuuuu,ce bine arata tot ce ai pregatit!Felicitari,esti o furnicuta harnica si priceputa!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel gatit cu bere