Midii in sos cremos de smantana si vin

de Bucatardinpasiune in Fructe de mare, 18 Feb 2013 | 8092 vizualizari

 

Midiile sunt cele mai accesibile fructe de mare, doar vreo 12 lei/kg si in aceasta perioada se gasesc cam in toate supermarket-urile din Constanța. De cum le-am zarit, am inhatat un saculet si acasa cu ele.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg. midii,
  • 5 catei de usturoi,
  • 30 grame de unt,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 100 ml. vin alb sec,
  • 200 ml. smantana pentru gatit,
  • 1 ardei mic, iute și uscat,
  • sare,
  • 1/2 legatura de patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in sos cremos de smantana si vin:

Primul pas si cel mai complicat, este curatarea midiilor. Pentru aceasta activitate, folositi o periuţă de dinti, un spalator de inox sau chiar un cutit de razuit. Trebuie tinute vreo 10 minute în apă rece, pentru a se elimina nisipul din ele. Apoi, le luati frumusel pe fiecare in parte, le smulgeti mustatile acelea urate, pe care midiile le folosesc pentru a se prinde de stanci si le curațați cochilia cat puteti de bine. Midiile deschise nu se folosesc. Eu am aruncat cam 20% din ele. Iar, cele care nu se deschid la fierbere, de asemenea, nu se utilizeaza.

Incalzim usor uleiul de masline impreuna cu untul. Cand untul devine cremos, adaugam sare dupa gust, ardeiul iute si usturoiul tocat marunt.

Amestecam bine si dupa aproximativ un minut stingem cu vinul alb.

Imediat adaugam si midiile. Acoperim vasul și lasam sa fiarba la foc mic pentru vreo 5 minute.

 Dupa cele 5 minute veti observa ca molustele noastre si-au deschis carapacea, asteptand sa fie servite.

Adaugam smantana si mai lasam pe foc maxim un minut. Oprim aragazul si presaram deasupra patrunjel tocat marunt. 

Sunt delicioase langa o portie de cartofi prajiti! 

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos cremos de smantana si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare gratinate