Midii in sos cremos de smantana si vin

de Bucatardinpasiune in Fructe de mare, 18 Feb 2013 | 7854 vizualizari

 

Midiile sunt cele mai accesibile fructe de mare, doar vreo 12 lei/kg si in aceasta perioada se gasesc cam in toate supermarket-urile din Constanța. De cum le-am zarit, am inhatat un saculet si acasa cu ele.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg. midii,
  • 5 catei de usturoi,
  • 30 grame de unt,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 100 ml. vin alb sec,
  • 200 ml. smantana pentru gatit,
  • 1 ardei mic, iute și uscat,
  • sare,
  • 1/2 legatura de patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in sos cremos de smantana si vin:

Primul pas si cel mai complicat, este curatarea midiilor. Pentru aceasta activitate, folositi o periuţă de dinti, un spalator de inox sau chiar un cutit de razuit. Trebuie tinute vreo 10 minute în apă rece, pentru a se elimina nisipul din ele. Apoi, le luati frumusel pe fiecare in parte, le smulgeti mustatile acelea urate, pe care midiile le folosesc pentru a se prinde de stanci si le curațați cochilia cat puteti de bine. Midiile deschise nu se folosesc. Eu am aruncat cam 20% din ele. Iar, cele care nu se deschid la fierbere, de asemenea, nu se utilizeaza.

Incalzim usor uleiul de masline impreuna cu untul. Cand untul devine cremos, adaugam sare dupa gust, ardeiul iute si usturoiul tocat marunt.

Amestecam bine si dupa aproximativ un minut stingem cu vinul alb.

Imediat adaugam si midiile. Acoperim vasul și lasam sa fiarba la foc mic pentru vreo 5 minute.

 Dupa cele 5 minute veti observa ca molustele noastre si-au deschis carapacea, asteptand sa fie servite.

Adaugam smantana si mai lasam pe foc maxim un minut. Oprim aragazul si presaram deasupra patrunjel tocat marunt. 

Sunt delicioase langa o portie de cartofi prajiti! 

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos cremos de smantana si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel