Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla

de claudiaO in Peste, 25 Oct 2016 | 31959 vizualizari

 

Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla
Bucatele prajite de merluciu reprezinta o combinatie perfecta intre prospetimea marii si savoarea crocanta a unei cruste aurii. In fiecare muscatura, descoperiti echilibrul subtil dintre carnea moale si delicata a merluciu si aroma inconfundabila a crustei crocante. Aceasta reteta simpla, dar extrem de apreciata, este o demonstratie de virtuozitate culinara in simplitatea sa.



Cu originile sale in traditia culinara pescareasca, merluciu prajit aduce pe masa prospetimea si gustul autentic al marii. Fiecare bucata de peste, imbatranita in faina si prajita pana la perfectiune in ulei incins, devine un deliciu crocant, care iti incanta simturile si iti deschide apetitul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla
  • 6 bucati trunchi de merluciu
  • 2 linguri malai
  • 3 linguri faina
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla:

Cum se prepara Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla

Mai intai avem grija sa dezghetam pestele- congelat fiind- fara sa il bagam in apa. Dupa ce s-a dezghetat, il spalam cu un jet de apa rece si il saram bine. Punem uleiul la incins in tigaie si pregatim panada. Amestecam malaiul si faina si punem si putina sare. Tavalim bucatile de peste prin amestecul de faina cu malai si prajim in ulei incins. La foc domol pana se rumeneste frumos pe toate partile. Servim cald cu mamaliguta si mujdei.

Se serveste alaturi de o salata sau mujdei. Recomandam si somon la gratar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu sos de rosii