Merluciu cu telina la cuptor

de nadina73 in Peste, 7 Mai 2010 | 9217 vizualizari

 

super bun si gustos,o mancare de post usoara si sanatoasa. Am facut si o prostioara mare,grabita iau sticla de vin din frigider si torn peste peste...era vin rosu,am incurcat sticlele.Oricum s-a mancat a fost super bun

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de merluciu
  • sare,piper
  • 1 bucata telina(nu mare)
  • 2-3 morcovi
  • 1 lingura de unt
  • 1-2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • patrunjel verde
  • putin usturoi zdrobit
  • 1 lamaie
  • boia dulce
  • 1 canita de vin alb(nu rosu cum am pus eu din greseala)
  •  ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu telina la cuptor:

Se stoarce o lamaie peste peste si se lasa 15 minute la rece,apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Intre timp se taie telina si morcovul julien si se calesc in `putin unt (1 lingura)apoi se pune ceapa taita pestisori si se mai lasa 3-4 minute sa se caleasca impreuna

Se unge bine un vas cu ulei apoi se pun feliute de cartofi suprapuse una peste alta putin,apoi se pun zarzavaturile calite dupa care se pun bucatile de peste ,patrunjel verde si usturoi, apoi din nou un strat de cartofi taiati feliute si se stopeste cu putin ulei de masline si putina boia de ardei dulce

Se condimenteaza, daca mai este cazul se pune vinul  si se pune la cuptor pt 40 -50minute la foc potrivit

Pt a nu se usca cartofii se pune o folie de aluminiu peste ei sau capacul vasului

Se serveste cu mujdei de usturoi (eu l-am facut mujdeiul cu smantana)

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu telina la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nadina73 1

07.05.2010, 20:15

nici o problema daca ai lenevit ,iti dam noi ce vrei sa mananci,numai sa deschizi geanu si se rezolva

mariac 1

07.05.2010, 23:24

nadina73 1

08.05.2010, 00:01

te cred buni e super okcu telina

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la gratar