Somon cu salata de ton

de mamaieelena in Peste, 6 Aug 2013 | 3561 vizualizari

 

Dupa cum bine stiti si voi ca astazi a fost dezlegare la peste si am preparat si eu ceva adecvat.

 

INGREDIENTE

  • somon 4-5 bucati(in marinata)
  • 1 cutie ton in apa
  • 3-4 foi ice salat
  • 4-5 foi de salata rosie
  • 1 avocado
  • sos vinegreta(ulei de masline,otet balsamic,sare,piper alb)
  • ulei pentru prajit 4-5 linguri
  • Marinata-zeama de la o lamaie,sare,piper alb,marar marunt tocat,ghimbir tocat o lingurita,1-2 liguri vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu salata de ton:

Se prepara marinata si se introduce somonul in ea si se da la frigider.Acum se prepara salata:cele doua tipuri de salata se spala bine si se tamponeaza cu hartie prosop,dupa care se va taia sau rupe dupa preferinta dar nu prea mici si se pun intr-un castron la fel si cu avocado pe care il curatam de coaja si ii scoatam si samburele iar miezul se taie cuburi adaugandu-se peste salata.

Tonul se scoate din cutie pe care il scurgem bine de apa si se adauga peste salata in castron.Intr-un bol se face vinegreta si se adauga la salata.Incingem tigaia se adauga uleiul si se pune somonul la prajit dupa ce l-am scos din marinata si l-am tamponat bine cu hartia prosop.Dupa ce a fost prajit pe ambele parti la sfarsit se adauga o lingura din marinata.

Somonul se serveste alaturi de salata cu ton.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu salata de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb