Invata sa faci reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit. Atat de moi si bune! Cu reteta noastra simpla n-ai cum sa dai gres. Oua, faina, lapte, arome - sunt cateva dintre ingredientele retetei de gogosi
Ingrediente Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit
Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit
Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit.
Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele in care s-a activat drojdia, coaja rasa,esența și le amestecam.
Incepem sa frământăm aluatul, adăugând stafidele și uleiul.
Lăsăm aluatul să crească 30 minute sau până își dublează volumul.
Presărăm faina pe blatul de lucru și întindem aluatul cu grosimea de 1cm.
Tăiem cu o forma rotunda sau cu paharul și le lăsăm să mai crească 30 min.
Le prăjim in ulei și le pudram cu amestec de zahar pudra și scorțișoară.
Pofta buna!
Vrei sa stii cum faci gogosi rapide cu iaurt, reteta simpla si delicioasa? Vezi aici - Gogosi rapide cu iaurt
Si Roxana stie sa faca gogosi pufoase
Tare bine merg gogosile alaturi de o portie generoasa de inghetata de vanilie