Mere in foietaj a la Diana

de Bucataras in Prajituri, 28 Apr 2009 | 10049 vizualizari

 

Hop si merele in foietaj. Imi era teama ca nu le voi sti reteta, dar Diana a reusit s-o trimita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g foietaj crud
  • 20 g faina
  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj a la Diana:

Se spala merele, se scoate miezul cu samburi cu un cutit si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat;

Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm;

In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar si se unesc;

Se asaza intr-o tava stropita cu apa si se coc la cuptor cu foc iute la inceput, apoi moderat. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, pudrat cu zahar farin. Se serveste si cald si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj a la Diana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]