mi-am amintit de merele coapte pe care le mancam iarna acasa la mama...o bunatate....si acel miros imbietor care umplea casa....vremuri dragi si trecute!!!!....
vroiam ceva dulce chiar daca era seara ....si cum tot foloseam cuptorul pt altceva, mi-am zis sa incerc si doua mere coapte....sg problema a fost ca am facut prostia sa fac doar doua....mare greseala! au fost asa de bune.....cred ca papam si 10....
merele se spala bine apoi se scobesc in mijloc si li se scot cotorul, dar nu pana jos, sa nu se faca gaura...doar mijlocul...se presara cu zahar si scortisoaa si se lasa sa stea cat timp se pregatesc stafidele...
stafidele se pun la foc mic cu laptele si se lasa sa dea un clocot., ca sa se hidrateze bine ( eu de obicei asa fac cu stafidele cand le folosesc in dulciuri,...). se umplu apoi merele cu stafide pana sus, se presara zahar deasupra si se pun in tava cu o canita de apa la copt....se lasa pana se rumenesc frumos si coaja incepe sa crape si sa se increteasca...stafidele vor deveni oarecum negre deasupra...nu va ingrijorati ca nu sunt arse...doar caramelizate bine....
se servesc reci cel mai indicat, cu un mot de frisca, pt un plus de savoare...eu am avut si un toping de capsuni fff dulce si bun, si a mers perfect cu ele....