M-am hotarat ca de cate ori gatesc, sa postez reteta imediat, ptr ca altfel voi uita sa fac pozele! Azi am facut o salata de vinete usoara si atat de gustoasa! O prefer sa mananc cu pita, bineinteles tot de la soacra mea am invatat-o, e in genul grec- egiptean, de ce?! Ptr ca familia sotului meu sunt greci, dar s-au nascut in egipt, asa ca ea a ales sa combine unele retete, care sunt tare bune!
Intepam vinetele cu furculita pe toata suprafata apoi le punem pe gratar la copt pe toate partile. Mai pe scurt, pregatiti vinetele asa cum stiti ptr salata de vinete dar fara sa adaugati nimic. Cand sunt gata, le taieti in doua pe lung si cu o lingura de lemn scoateti miezul si puneti intr-o strecuratoare, le lasati cam 1 ora ptr ca contin destul de multa zeama, cel putin astea care le cumpar eu aici, nu stiu cum sunt in romania acum.
Intre timp, pregatiti tahini ( banuiesc ca se gaseste in comert sau puteti incerca la magazinele de specialitate libaneza) puneti intr-un bol tahini, putina sare si chimionul, turnati incet incet sucul de lamaie in alternanta cu apa, amestecand cu furculita ( suc de lamaie puneti cat va place) pana devine o crema moale. Adaugati vinetele tocate, amestecati si puneti si usturoiului dat prin razatoare, si .....e gata!
Pofta Buna!
1
Se mananca in general cu pita, da un iz oriental
2
Lasat in frigider, e mai gustos cand e rece mai ales vara!