Melitzanosalata - Salata de vinete greceasca

de Doralinda in Salate, 16 Oct 2012 | 7251 vizualizari

 

M-am hotarat ca de cate ori gatesc, sa postez reteta imediat, ptr ca altfel voi uita sa fac pozele! Azi am facut o salata de vinete usoara si atat de gustoasa! O prefer sa mananc cu pita, bineinteles tot de la soacra mea am invatat-o, e in genul grec- egiptean, de ce?! Ptr ca familia sotului meu sunt greci, dar s-au nascut in egipt, asa ca ea a ales sa combine unele retete, care sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 4-5 linguri de tahini
  • sare
  • suc de la jumatate de lamaie ( depinde de gustul fiecaruia)
  • o bucata de usturoi
  • 1 lingurita rasa chimion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melitzanosalata - Salata de vinete greceasca:

Intepam vinetele cu furculita pe toata suprafata apoi le punem pe gratar la copt pe toate partile. Mai pe scurt, pregatiti vinetele asa cum stiti ptr salata de vinete dar fara sa adaugati nimic. Cand sunt gata, le taieti in doua pe lung si cu o lingura de lemn scoateti miezul si puneti intr-o strecuratoare, le lasati cam 1 ora ptr ca contin destul de multa zeama, cel putin astea care le cumpar eu aici, nu stiu cum sunt in romania acum.

Intre timp, pregatiti tahini ( banuiesc ca se gaseste in comert sau puteti incerca la magazinele de specialitate libaneza) puneti intr-un bol tahini, putina sare si chimionul, turnati incet incet sucul de lamaie in alternanta cu apa, amestecand cu furculita ( suc de lamaie puneti cat va place) pana devine o crema moale. Adaugati vinetele tocate, amestecati si puneti si usturoiului  dat prin razatoare, si .....e gata!

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se mananca in general cu pita, da un iz oriental

2

Lasat in frigider, e mai gustos cand e rece mai ales vara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melitzanosalata - Salata de vinete greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lau 1

16.10.2012, 22:12

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 17:03

Delicioasa
Nu am vazut reteta deoarece eu lucrex "full time" si uneori nu am timp sa intru pe bucataras cateva zile la rand.Aceasta e reteta de care iti spuneam si in araba se numeste "mutabal"; se mananca bineinteles cu lipie arabeasca( eu am pus si poza cum se mananca)

http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-vinete-cu-pasta-de-susan-mutabal-betinjean-specifica-tarilor-arabe-13668.html
O seara buna!

Doralinda 1

02.12.2012, 17:53

Nu stiam cum se numeste in araba, soacra asa mi-a dat-o cu. acest nume, dar e buna!!!! Nu ma mai satur! o seara buna si tie si o saptamana cat mai placuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar