Melcisori cu pasta de masline

de meosiris in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2012 | 7445 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pasta:

  • 170g masline negre fara samburi
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline.

Ne mai trebuie:

  • aluat foietaj
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu pasta de masline:

Prima data facem pasta. Mixam bine cu blenderul maslinele, adaugam usturoiul pisat separat si omogenizam amestecul adaugand uleiul de masline.
Lasam la dezghetat aluatul de foietaj dupa care intindem foaia de aluat, intindem pasta deasupra lasand o margine libera. Rulam si bagam rulada in frigider pentru o ora astfel incat atunci cant taiem feliute din ea, acestea sa se taie frumos.
Separam albusul de galbenus. Adaugam peste galbenus cele 2 linguri de lapte si amestecam bine.
Albusul se bate cu un praf de sare pana incepe sa se desprinda usor.
Scoatem rulada din frigider iar marginea aluatului pe care nu am intins pasta de masline o ungem cu albus de ou astfel incat sa nu se desprinda la copt.

Asezam frumos feliutele de rulada in tava tapetata cu hartie de copt, le pensulam cu amestecul de galbenus-lapte si le introducem in cuptorul preincalzit la 180C. Le lasam sa se rumeneasca frumos. Sunt delicioase, usor de facut si merg de minune langa o bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]