Melcisori cu nuca si gem de macese

de diaconta in Dulciuri, 7 Mai 2016 | 5948 vizualizari

 

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe, iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată.
Pentru a completa gustul, am  adăugat o glazură acrişoară de lămâie.
Foarte mult îmi place cum se lucrează aluatul  acesta, ca să nu mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară, primite de la verişoara mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 50 g zahar
  • 180 g unt moale,82% grasime
  • 7g drojdie uscata(1 plic)
  • Vanilie,coaja de lamâie
  • Sare
  • Gem de măceşe
  • 150 g nucă măcinata

Pentru glazurat:

  • Zeama de la o lamâie
  • Zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si gem de macese:

Faina am amestecat-o cu drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale.

Am omogenizat toate ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare,am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.

Neaparat sa folositi un unt de calitate,cu procent mare de grasime.

Am mixat pâna ce untul a fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii vasului.

Am mai framântat putin aluatul cu mâna,apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru câteva ore.

Da,la frigider.Acest aluat va dospi foarte bine la frigider  si apoi se va lucra foarte usor cu el.

Dupa ce a dospit suficient,am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.

Am uns cu gem de măceşe si am presarat cu nuca macinata.

Am rulat foaia,apoi am taiat bucati de aproximativ 5 cm,pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.

Le-am  lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit cuptorul la 200 de grade.

Am pus tava la cuptor pentru 20 de minute,pe treapta de jos a cuptorului.

Pentru glazura,am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca erau fierbinti.

Eu nu m-am abtinut si am mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.

Voi sa faceti cum credeti de cuviinta.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Criss 1

10.05.2016, 21:06

Valclaudia 1

11.05.2016, 06:40

super! Ce-ar merge unul acum, la cafea....

anca_rm 1

11.05.2016, 10:16

ce frumosi sunt , si ce gust trebuie sa aiba cu gem,ul ala de macese

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de gutui