Melci cu mac

de LUK in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 8630 vizualizari

 

Pufoşi ca şi un cozonac...

 

INGREDIENTE

  • Pt cocă:
  • 100ml lapte
  • 25gr drojdie proaspătă
  • o linguriţă de zahăr tos
  • o lingură de făină
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 300gr făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 gr unt topit călduţ
  • un plic de zahăr vanilat
  • Pentru crema de mac:
  • 70gr mac
  • 40ml lapte
  • o lingură de zahăr
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • Pt uns:
  • 1ou
  • 2 linguri de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu mac:

 Se pregăteşte pentru început o maia astfel: într-un bol se amestecă drojdia cu 50 ml lapte,o linguriţă de zahăr,o lingură de făină.Se lasă să crească 10min.

Într-un castron punem făina,oul amestecat cu zahărul pudră,zahărul vanilat,coaja rasă de lămâie,50 ml lapte, untul topit.Se adaugă maiaua dospită si frământăm un aluat cam 10-15min. Lăsăm la dospit până când îşi dublează volumul..

Între timp pregătim crema de mac.Macul se macină în prealabil cu maşina de măcinat piper.Se pune apoi într-o crăticioară împreună cu laptele,zahărul şi coaja de lămâie.Se lasă sa dea câteva clocote..dacă mai e nevoie mai puneţi lapte(trebuie să aibă o consistenţa puţin mai groasă decât smântâna)

După ce a dospit aluatul întindem pe masa dată cu făină o foaie pe care o tăiem fâşii de 4-5cm lăţime.În mijlocul lor întindem crema de mac,cu degetele lipim lateralele deasupra cremei apoi rulăm şi le punem în tava cu hârtie de copt.

Înainte să-i punem la copt îi ungem cu un ou bătut.Se coc 35-40min în cuptorul preîncălzit la 150de grade până când se rumenesc frumos...

După ce îi scoateţi din cuptor ungeţi-i fierbinţi cu miere încălzită în prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "dulapior" :)