Daca va place mazarea incercati sa faceti acest fel de mancare,..va asigur ca o sa va placa. E foarte simplu dar bun!!
- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline in cratita.
- carnatul il taiem felii sau cubulete (putem folosi si bacon). Aici depinde de ce aveti in frigider. Eu am folosit carnat afumat de porc negru...mai gras dar mai savuros.
- adaugam carnatul peste ceapa , adaugam pasta de paprica (1 lingura) si pasta de rosii (4 linguri aprox).Punem mazarea si adaugam apa cat sa treaca putin peste.
- condimentam cu sare, piper, eu ma pus un cilli maruntit (eu folosesc mereu chili aproape la orice fel de mancare...a devenit dependenta in familie...sunt chili din aia mici mici si iuti iuti:) din angola)
- acoperim cu capacul si lasam s afiarba cam 20 min.
- cand e mazarea fiarta spargem cele 4 oua deasupra inc ratita si acoperim cu capacul repede. Lasam asa cam 5 min, fara sa amestecam . Cand vedem ca se formeaza ochiurile stingem aragazul.
- Se poate servi si cu marar verde. Problema mea e ca aici m-am dezobisnuit de marar deoarece nus e gaseste .
1
E bine sa fie mai mult sos in cratita..si se serveste cu o paine moale, proaspata de casa...