Daca va place pestele,va recomand aceasta marinata buna in orice ocazie
Cantitatile sunt la alegerea fiecaruia,eu va dau reteta exacta la cantitatile mele
Punem la fiert un vas cu 1l de apa, sare, piper, dafin, ienibahar, ardei iar dupa ce a clocotit si sarea s-a topit, dam vasul la rece
Pestele curatat, capul si coada taiate, foarte bine spalat, il taiem rondele late de 2 degete pe care le scufundam in vasul cu saramura (ATENTIE, saramura trebuie sa fie rece, rece), acoperim vasul si-l dam la frigider pana a doua zi.
Pentru ca si otetul trebuie sa fie rece, il putem fierbe tot acum; intr-un vas punem la fiert 500 ml otet, 500 ml, apa, dafin, piper, ienibahar
A doua zi scoatem pestele din saramura, il punem in borcane intercalat cu masline si rondele de ceapa, umplem borcanele cu otetul rece, infiletam capacele apoi tinem borcanele la frigider iar dupa 2zile se poate manca.
1
daca totusi vreti sa faceti marinata cu peste mai mult,inainte de a pune saramura la fiert,masurati apa cu o cana exact cat sa cuprinda pestele si mai treceti in plus 1/2cana cu apa
2
pentru otet,jumatate din cantitatea de apa de la saramura+jumatate otet
3
la otet nu se mai pune sare
4
obligat apa si otetul trebuie sa fie reci,altfel otetul se tulbura si pestele devine moale
5
se poate folosi si scrumbie sau alt peste
6
ceapa si maslinele sunt optionale