Mancarica de linte rosie de post

de PopaAngela in Mancaruri de post, 31 Mar 2019 | 5081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de linte rosie de 500 de grame 
  • 2 morcovi 
  • 3 cepe
  • 1 ardei rosu 
  • ulei 100 de ml 
  • bulion - optional
  • 4 catei de usturoi 
  • sare 
  • piper dupa gust
  • 1 cana de 200 de ml de apa 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte rosie de post:

Se lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la  foc mic vreo 5 -10  min, apoi adaugam pe rand morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri  mici, usturoiul ras si ardeiul taiat marunt si le inabusim impreuna vreo 5 min, apoi adaugam lintea si adaugam si 1 cana de apa de 200 de ml de apa si le fierbem la foc mic vreo 50 - 60 min , pana  vedem ca este facuta lintea, din cand in cand  mai amestecam ca sa nu se prinda de cratita . 

Cand este gata, intr-o tigaie taiem 1 ceapa rosie juliene, o  calim 5 min pana devine moale si sticloasa, apoi o adaugam peste lintea rosie.

Va doresc pofta buna si un post usor !   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte rosie de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)