Mancarica de linte cu ciolan

de simona72 in Porc, 30 Mar 2014 | 8850 vizualizari

 

Datorită timpului de fierbere redus, lintea este o excelentă alternativă la fasole.
Lintea este catalogată ca aliment de grad nutrițional A datorită conținutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor și proteină și conținutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conține colesterol și aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcție de varietatea preparată și modul de preparare....poate afland toate astea nu o mai ocoliti...Inspiratie mi-a fost bucataria turceasaca, doar ca ei in nici un caz nu ar fi facut mancarea de linte cu carne de porc ci cu vita sau pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc de marime medie
  • condimente cu care veti fierbe ciolanul: 6 boabe de piper, 4 boabe de ienibahar, 2 frunze de cimbru
  • 250-300 gr linte verde
  • 2 ulei de masline
  • 1 praz de marime medie
  • 2 ardei grasi copti(congelati am avut eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita seminte de chimen
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte cu ciolan:

Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara.

Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele prazul si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga lintea, ardeiul copt taiati fidelute, ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si taiat marunt, iar semintele de chimen prajite putin in tigaie si pisate in mojar. Se adauga din zeama in care a fiert ciolanul, iar cand da in clocot se pune totul peste ciolanul din oala. Se completeaza cu fiertura de pe ciolan daca mai este nevoie, se pune capac pe oala si se da la cuptor, setam la 150-160 grade pt 1 ora si 15-20 minute, pana cand lintea este fiarta si a absorbit tot lichidul.

Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca alegeti varianta de a face mancarea direct pe flacara aragazului, reduceti timpul de fierbere

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

31.03.2014, 06:04

arata super ,trebuie sa fie tare bun

danakarin 1

31.03.2014, 08:38

Arata senzational!

anca_rm 1

31.03.2014, 15:53

ce buna este lintea , imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Linte rosie cu muschiulet de porc