Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de asteptare al musafirilor comparativ cu pregatirea unei fripturi.
Mancarea poate fi preparata si cu iepure sau porc dar preferata mea ramane cu pui, asa ca-n copilarie.
De data asta am ales s-o pregatesc la aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , usurandu-mi munca, scutind timpul, evitand o gramada de vase murdare si pastrand in acelasi timp o aroma ireprosabila mancarii.
Avand ambele functii necesare, prajire si fierbere, mi-a fost atat de usor si nici n-am murdarit aragazul!
Curatam ceapa si o taiem juliene.
Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua.
Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE.
Punem uleiul, apasam Start si asteptam sa se incinga bine, apoi punem pulpele.
Le rumenim usor pe toate partile, apoi adaugam ceapa taiata.
Punem si vinul si mai calim totul timp de 20 minute amestecand cand si cand.
Ceapa trebuie sa fie bine inmuiata si zeama sa se fi evaporat aproape total in vas.
In acest moment adaugam foile de dafin, sucul de rosii, boiaua, sare dupa gust, piper boabe.
Punem capacul, il blocam si avem grija sa fie nchisa supapa pentru aburi.
Selectam din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si apasam butonul START.
Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi rotim supapa, permitand sa se elibereze aburul, apoi deschidem capacul.
In cazul in care ceapa a fost suculenta si avem prea multa zeama in vas, fara probleme putem scoate 1-2 polonice de zeama.
Se adauga maslinele si se seteaza din nou programul POULTRY, de data aceasta il lasam doar 3 minute.
La final potrivim gustul de sare.
Servim mancarea fie calda, fie la temperatura camerei (mie asa imi place mai mult) cu felii de lamaie si paine proaspata.