Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele. Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază. Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi.
Încingem uleiul și prăjim cartofii, un pic să se rumenească- nu e nevoie sa-i prăjim de tot. Când sunt gata, se scot într-un castron și se păstrează la cald. Prăjim și țelina, la fel cum am procedat și cu cartofii, după care se scoate și se pune peste cartofi. Curățăm ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul în care am prăjit cartofii și țelina. Adăugăm ardeii iuți tocați mărunt și aducem în tigaie cartofii și țelina. Amestecăm ușor și lăsăm la foc mic 5 minute.
Presărăm praful de chilli și adăugăm roșiile din conservă tocate mărunt împreună cu sosul lor. Lăsăm la foc mic 5 minute, amestecând ușor. Condimentăm cu sare și piper. Presărăm mărar verde tocat mărunt.
Când servim mai adăugăm câte un ardei iute în farfurie - pentru cei care vor mâncarea mai picantă.
Poftă bună!