Mâncare din resturi de friptură

de Ade200 in Mancaruri cu carne, 19 Noi 2013 | 15049 vizualizari

 

în zona noastră, a doua zi după nuntă, se face "zamă acră", unde pot veni nuntaşii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinară pentru că se face din friptura rămasă(de porc si pui) plus zarzavaturi şi alte cele. Dacă faci acasa o petrecere, rămân multe bucăţele pe care le poţi refolosi. În afară de ciorbă, am mai pregătit si o mâncărică delicioasă pentru felul doi.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui fripte la grătar
  • 2 bucăţi de carne de porc făcute în tavă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de praz tinerel
  • 1 conservă de roşii tăiate
  • 1 conservă de lapte de cocos
  • 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiartă
  • verdeaţă
  • condimente cajun
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare din resturi de friptură:

Se taie feliuţe prazul si ceapa si se călesc. Bucăţile de carne se taie beţişoare cam în stil "păstaie de fasole". Se adaugă în momentul când ceapa si prazul sunt călite. Se pun roşiile din conservă, laptele de cocos, condimentele dorite şi se dau la foc mic, acoperite. Se lasă sa dea câteva clocote, apoi se verifica gustul si se adaugă verdeţuri, apoi se stinge.

Se prepară foarte repede.

E foarte gustoasă!

TIPS-URI

1

Pentru cajun intraţi aici: http://magazinuldemirodenii.ro/product/amestec-cajun

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare din resturi de friptură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ardei copti