Mancare de vinete

de Ina in Mancaruri de post, 13 Iul 2010 | 7991 vizualizari

 

Buna in zile de post, dar nu numai....

 

INGREDIENTE

  • doua vinete potrivite
  • doua cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 4-5 rosii sau 2-3 linguri cu bulion
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • doua foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete:

Ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras  se curata, se spala  si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline cu apa ( eu mai mult le fierb decat le calesc, pentru ca am probleme cu fierea  :P ). Cand capata culoare aurie se adauda o cescuta cu apa, cimbru, boabe de piper, foile de dafin, sare dupa gust si rosiile sau bulionul. Se amesteca cu o lingura de lemn, lasand pe foc, in continuare.

Vinetele se taie cubulete si se prajesc usor in tigaia cu putin ulei incins, dupa care se adauga peste legumele fierte. Lasam sa fiarba pana se patrunde vanata, apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt.

Este gustoasa atat calda, cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de fasole verde