Mancare de vinete

de marieta in Mancaruri de legume, 29 Aug 2011 | 9808 vizualizari

 

profitand de legumele proaspete!!!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 ardei grasi mari,
  • 2 rosii,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 50 ml ulei,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • o lingurita boia de ardei,
  • patrunjel tocat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete:

Vinetele se curata si se taie in felii groase. Se oparesc in apa sarata 15 minute, apoi se scurg. Ceapa curatata si taiata pestisori se caleste in ulei, se adauga ardeii taiati bucati mari. Se presara boiaua, apoi se pun rosiile, vinetele, pasta de rosii si apa, dar sa nu acopere legumele. Se condimenteaza si se da la cuptor pana scade mancarea si legumele sunt fierte, dar nu zdrobite. Se pune usturoiul maruntit si patrunjelul si se mai da la cuptor 10 minute.

Se serveste cu putina smantana deasupra sau nu. Pofta buna!!!!!!!!

TIPS-URI

1

se poate servi si ca garnitura langa orice fel de carne sau simpla,atunci fiind mancare de post!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mulahul la lesinat