Mancare de urzici

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 15 Mar 2013 | 9790 vizualizari

 

Asa de aproape simt primavara cand apar urzicile...si Doamne ca tare-mi plac...am pregatit azi o portie buna asa ca la mama acasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 punga plina de urzici( cu cat aveti mai multe cu atat mai bine caci raman putine dupa ce le veti opari)
  • 1 ceapa marisoara
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 cana si jumatate de apa de urzici( ce ramane dupa ce le oparim)
  • 3 linguri faina
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Curatam urzicile bine, le scuturam, le rupem coditele daca e cazul( operatiune delicata deoarece ustura!!!! :))))))de nu-mi mai simt degetele :D

Le spalam, le punem la scurs.

Intr-o oala punem apa si un praf de sare si o aducem la punctul de fierbere, punem urzicile si le dam de cateva ori in clocot, nu e nevoie de mai mult caci ele sunt foarte fragede. Eu le-am pus la Zepter.

Le scoatem si le strecuram.

Dupa ce le-am scurs, le bagam la blender( mixerul vertical cu picior), impreuna cu faina.

Intr-o cratita( tigaie), punem uleiul, si adaugam ceapa tocata si frecata cu foarte putina sare. Adaugam cate putina zeama de la urzici si dupa 3 -4 minute adaugam si urzicile. Amestecam si punem un pahar si jumatate de apa de urzici. Lasam sa scada maxim zece sau 12 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp punem si usturoiul tocat si potrivim gustul de sare. Se pot servi cu mamaliguta si oua ochiuri sau simple...

Ah...ce mega deliciu!

TIPS-URI

1

se poate inlocui uleiul cu unt

2

le putem amesteca si cu lapte

3

in functie de gust se pot prepara si cu putin suc de rosii

4

intr-o alta varianta mai putem adauga iaurt sau smantana la sfarsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

15.03.2013, 23:45

Iti multumesc Ica draga mea...sunt un deliciu!

Sim0na 1

16.03.2013, 23:11

Le ador, pur si simplu!!! O singura data am mancat pe anul asta, dar daca maine-i vremea buna, ma duc la cules

RuxyRux 1

19.03.2013, 16:11

Si eu Simo...te pup si multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici