Mancare de urzici

de Ela68 in Mancaruri de post, 4 Mar 2013 | 11357 vizualizari

 

Cunoastem cu totii beneficiile urzicilor. Din pacate, nu multa lume apreciaza proprietatile lor vindecatoare.
Acestea trebuiesc culese numai din zone nepoluate, nu de la marginea drumului sau de langa casa, din locuri unde ar putea contine substante daunatoare.
Printre nenumaratele beneficii, urzicile elimina anemia, stimuleaza metabolismul, ajuta la detoxifierea organismului.
Asadar, cat le gasim la padure, sa ne bucuram de existenta lor.

 

INGREDIENTE

  •  12 gramajoare de urzici ( cam 2 pungute , pline )
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • 1/2 lingurita Mirodenia ( Fuchs )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga  urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani cu zeama.

Tocam ceapa si o punem la calit cu sare. Eu am adaugat si o jumatate de lingurita de Mirodenia de la Fuchs.

Tocam urzicile ( sau le dam prin masina de tocat daca vream sa ne iasa fine, ca un piure ) si le adaugam peste ceapa calita. Incepem sa adaugam din zeama pe care am oprit-o. Alternam cu faina si amestecam rapid, sa nu se prinda de oala. Pe masura ce amestecam, urzicile  incep sa devina cremoase. In cazul in care zeama oprita nu este suficienta, putem adauga lapte.

Maruntim usturoiul cu ajutorul aparatului si-l adaugam peste urzici. Cu cat procesul de amestecare este mai intens, cu atat obtinem urzici cremoase si fine. Le-am tinut pe foc maxim 15 minute, atat cat sa fie faina fiarta.

Le servim cu mamaliguta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalele padurarului (de post)