Mancare de spanac

de dakris in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 4613 vizualizari

 

Cu sau fara oua alaturi e mereu gustos si plin de vitamine... :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 2 linguri bulion
  • 1-2 linguri faina
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Spanacul se curata pastrand doar frunzele. Se scufunda in apa unde se mentine 30 min, timp in care "cade" tot pamantul dupa el. Se scurge si se mai spala de 2 ori.

Spanacul se opareste. Astfel, se pune o oala cu apa pe foc. Cand apa incepe sa fiarba se scufunda frunzele de spanac si se mentin 2-3 min, apoi se scurg si se lasa la racorit, cat sa il putem toca :). Se toaca cu cutitul, dupa preferinta.

Ceapa si ardeiul tocate se pun intr-o cratita cu ulei si o cana de apa, se acopera cu un capac si se tine pe foc pana se inmoaie legumele. Adaugam spanacul tocat si acoperim cu apa, din cea in care am oparit spanacul. Se lasa sa fiarba cateva minute, se adauga bulionul, se sareaza.

Faina se desface in putina apa si se varsa peste spanac. Se mai fierbe cca 5 min.

Se serveste ca atare sau cu oua ochiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:54

Buna de tot...asta am servit si eu azi!

ionela2682 1

06.04.2013, 15:20

yammmyyy

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 12:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac