Mancare de prune

de Dulciuri cu Georgiana in Mancaruri de post, 10 Mar 2016 | 4246 vizualizari

 

Ce buna era mancarea de prune din copilarie facuta de bunica!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg prune uscate
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 cani de apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de prune:

Am pus prunele in apa cateva ore. Intr-o craticioara am caramelizat 4-5 linguri de zahar impreuna cu 2 linguri de ulei.

Luam cratita de pe foc si adaugam apa putin cate putin amestecand in continuu.

Punem din nou cratita pe foc.

Cand da in clocot adaugam prunele si lasam sa fiarba 30 de minute.

Amestecam amidonul cu 2 linguri de apa, apoi il adaugam peste prune. Adaugam si zaharul vanilat.

Daca dorim mancarea mai dulce mai adaugam zahar. Mai lasam sa fiarba 15-20 minute, apoi servim.

 

TIPS-URI

1

Bunica folosea faina, nu amidon si era mai buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancare traditionala de prune uscate cu sos de zahar ars