Cotlet de porc cu portocale si cartofi la cuptor.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2010 | 8516 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc.
  • 2 portocale mai mari.
  • 150 ml suc din pulpa de portocale de la Santal.
  • 1 kg cartofi.
  • 3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin,
  • pentru cartofi.
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin,
  • pentru uns cotlete.
  • 1 lingurita de ulei de masline extravirgin
  • pentru fiert portocalele.
  • 1 lingurita zahar.
  • 1 lingurita de vegeta fara sare(legume uscate de la plafar).
  • 1 lingurita rasa de nucsoara.
  • sare,piper boabe roz,
  • un praf de tarhon verde,
  • un praf de coriandru,
  • 5 catei de usturoi,
  • 3 sau 4 linguri de iaurt ptr mujdei,
  • optional lapte batut pentru indoit mujdeiul.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu portocale si cartofi la cuptor.:

Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena la cuptor cu 3 linguri de ulei de masline extravirgin,1 cescuta mica de apa,sare,piper proaspat macinat,un praf de nucsoara,un praf de tarhon,un praf de coriandru,amestecam bine si vom pune o folie de aluminiu peste tava sa se faca in abur.Dam tava la cuptor pentru 50 sau 60 de minute.

Cine doreste poate sa puna peste cartofi si cateva feliute de portocale.

Pregatim cotletele pentru gratar,le vom da cu ulei de masline extravirgin si apoi le punem pe gratar.Eu pun ulei in palma si le frec pe ambele parti si apoi le pun pe gratar.Asa cotletele nu se vor mai prinde de grilajul gratarului si vor iesi mai suculente.Pe gratar cotletele vor sta cam 20 sau 25 de minute,dar ca sa fim siguri ca sunt facute ridicam capacul si le verificam.Depinde de cum arde aragazul din dotare.

Curatam portocalele de coaja si de acea pielita alba,care este amaruie.Intr-o tava de teflon punem 1 lingurita de zahar si o lasam sa se incalzeasca pana ce devine putin galbui-maronie,punem 100 ml apa si lasam sa se dizolve zaharul.Eu am o tigaie cu bulina rosie si nu se prinde absolut nimic de tigaie.Este foarte important sa nu ardeti zaharul,deoarece se amaraste compozitia.

In aceasta compozitie eu am pus 1 lingura de ulei de masline extravirgin,1 lingurita de vegeta,piper boabe roz (si ce condimente mai dorim fiecare),150 ml suc de portocale din pulpa de portocale de la Santal, felioarele de portocale si o lingurita rasa de nucsoara si le lasam 5-7 minute sa dea intr-un clocot rapid,dupa care punem tigaia de teflon deoparte.

Pregatim mujdeiul,dam la presa de usturoi cei 5 catei de usturoi si apoi ii frecam cu cateva picaturi de ulei de masline si 1 lingurira de vegeta fara sare.Dupa ce i-am frecat si s-a facut usturoiul ca o maioneza,adaugam si iaurtul,frecam in continuare si indoim cu lapte batut Brenac,sau cu ce lapte doriti,poate sa fie si dulce,depinde de gustul fiecaruia.Noua ne place mai acrisor.

Dupa ce toate preparatele sunt gata,punem pe platou,dupa imaginatia fiecaruia.Acest fel de mancare se poate servi doar cu felii de portocale sau combinat cu cartofi la cuptor cu portocale.Fiecare cum doreste.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu portocale si cartofi la cuptor." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (3)

Anamaria7 1

16.02.2010, 08:33

de cand tot vreau sa incerc o reteta de pui carne cu ceva citrice, ca am tot vazut multe peste tot; arata foarte bine si piperul e rooz

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 11:36

Piperul roz se gaseste la supermarket(Carrefour,Metro,Sellgros),este foarte bun.Este un piper nu foarte iute,mie imi place,pot sa-l mananc.Att este roz scrie si pe pungulita,nu piper rosu,acela este foarte iute.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din ''porcarii'' afumate si proaspete