Pentru că mi-a rămas pui prăjit de la o altă masă, am decis să le transform în mâncare cu mazăre. Am avut o mazăre care a fiert foarte repede, aşa că a durat puţin. Spre deosebire de mazărea cu carne de porc, aceasta cu pui îmi place mai mult, pentru că e mai dulce.
Dacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată mărunt, apoi se acoperă cu apă şi se lasă la fiert cam 10 minute.
Se adaugă mazărea şi se mai lasă să fiarbă aprox 20 de minute.
Apoi se pregăteşte sosul, adaugând în mâncare bulionul desfăcut în puţină apă. Mai departe, se pune făina diluată într-o ceşcuţă cu apă caldă, prin strecurătoare, pentru a evita făina nedizolvată.
Se mai lasă un pic, apoi se ia focul şi se decorează cu verdeaţă proaspătă tocată mărunt.
Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: 35min
Porţii: 6
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/mancare-de-mazare-cu-pui.html