Mancare de mazare

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 29 Iun 2011 | 6924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare verde,
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • patrunjel si marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • rosii decojite taiate cuburi
  • 1-2 cani de apa/supa
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2-3 cartofi - optional (eu nu am folosit pentru ca am dorit sa simt gustul de mazare)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Ceapa tocata marunt o punem la calit si cand devine translucida, adaugam mazarea si morcovii taiati cubulete si lasam sa fiarba impreuna pentru 10 minute, dupa care adaugam apa ori supa.  In momentul in care mazarea este fiarta punem si rosiile, decojite, taiate cuburi, potrivim de gust cu sare si piper, si, lasam sa fiarba la foc mic, pana cand se "leaga".  Dupa ce am  luat mancarea de pe foc, o aromam cu patrunjel si marar verde, tocat.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

pentru a decoji rosiile cu usurinta le scufundam de cateva ori intr-un vas cu apa fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei 1

09.07.2011, 01:00

feliciacristea46 1

26.05.2012, 15:17

pai cum fierbe mazarea daca pui apa sau supa, dupa ??? in ce ??? fierberea se face in lichid !!!

Dya Daniela Andrei 1

27.05.2012, 10:33

In ulei si in sucul pe care il lasa ceapa si morcovii Iti garantez eu ca fierbe!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole