Mancare de marar cu scarita afumata

de Ancutsa in Porc, 17 Sep 2018 | 5271 vizualizari

 

Este una dintre mâncărurile tradiţionale cu care am crescut, reţeta am învăţat-o de la mama. Pentru că am găsit zilele trecute nişte mărar foarte frumos, am zis să le fac alor mei o surpriză aşa că am cumpărat şi nişte scăriţă afumată. A ieşit o mâncărică foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • scăriţă afumată (aprox 500 g)
  • 3 cepe albe
  • 5 legături mari cu mărar
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de marar cu scarita afumata:

 

Se porţionează scăriţa afumată, după care se rumeneşte într-o cratiţă cu puţin ulei incins. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă, completând, la nevoie, cu puţină apă, gătind-o astfel cam 25-30 de minute, astfel încât carnea să se pătrundă bine.

Între timp, se curăţă şi se toacă mărunt cepele. Se spală şi se taie mărunt şi mărarul (eu sunt mai minuţioasă şi îmi place să îl curăţ de pe tije, ca să fie cât mai mărunt şi mai plăcut la mâncat). Se adaugă în mâncare cepele şi mărarul pregătite mai devreme, se mai completează cu apă şi se mai lasă să fiarbă încă 15 minute.

La final, se prepară sosul adaugând în mâncare pasta de tomate desfacută într-o ceaşcă cu apă, dar şi o linguriţă de făină dizolvată în puţină apă călduţă (prin strecurătoare pentru a evita cocoloaşele), apoi se mai lasă cam 5 minute şi se ia focul.

 

Număr de porţii: 6

Timp de pregătire: 10min

Timp de gătire: 50min

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/mancare-de-marar-cu-scarita-afumata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de marar cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

19.09.2018, 19:36

Rocsi

laura_n 1

20.09.2018, 14:39

Cand eram copil, cred ca facea si bunica mea. Foarte buna la gust.

Ancutsa 1

21.09.2018, 10:11

Laura, asa este, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute dezbracate