Mancare de linte rosie cu menta

de papabundetot in Mancaruri de post, 16 Iun 2013 | 5531 vizualizari

 

Astazi fiind o zi de post ma gandisem sa fac ceva cu o aroma aparte si pentru ca aseara am vazut o emisiune culinara cu maestrul Gordon Ramsay am zis sa fur cate ceva din reteta lui si cu acesta ocazie sa aflu si de ce este atat de apreciat si iubit pentru mancarurile sale.:) Asa a aparut mancarea de linte rosie cu menta….voi puncta in reteta si ce am “furat” de la el

 

INGREDIENTE

  • O punga de linte rosie (inainte de a o gati eu am pus-o intr-un castron cu apa la inmuiat)
  • o ceapa alba
  • 3-4 catei usturo
  • migdale felii (eu din acestea am avut,pot fi si intregi dar sa le puneti la inmuiat cu o zi inainte)
  • o vanata
  • un dovlecel
  • 1 morcov
  • curry
  • sos soia
  • lapte de soia
  • menta verde
  • porumb dulce la conserva125 gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte rosie cu menta:

Migdalele le-am pus intr-un castronel si am pus apa peste ele ca sa se inmoaie,apoi le-am scurs de apa si impreuna cu o lingurita de curry le-am bagat la blender pana s-a format o pasta delicioasa…..asta era de la Gordon 

Ceapa,usturoiul,morcovul le-am bagat si pe ele la blender pentru a se toca foarte fin, apoi intr-o cratita am pus ulei de cocos si cand s-a incins uleiul, am pus amestecul de ceapa, usturoi, morcov la calit. Am lasat la foc mai tare cam 4-5 minute, apoi am adaugat pasta de migdale cu curry si dovlecelul si vanata, acestea din urma taiate in cubulete de aproximativ 1 cm. Am amestecat bine toate ingredientele si am lasat la foc iute cam…7 minute. Adaugam apoi lintea scursa de apa si pentru a avea lichid in oala eu am pus in prima faza bautura de soia cu calciu,cea din poza de mai sus….cam 750 ml. E usor dulceaga si a dat mancarii o tenta exotica. Am lasat totul la fiert cam 30 min. amestecand din cand in cand ca mancarea sa nu se lege de oala.

Cand lintea a fiert mai mult de jumatate,am pus putina apa si am mai lasat la fiert pana a fiet in totalitate,dar….amestecand mereu pentru a nu se lega mancarea de oala. Pe final, am adaugat sos de soia (mancarea era putin dulce de la bautura de soia) pentru a-i schimba putin gustul,porumbul dulce scurs de zeama lui din conserva,am tocat cateva frunze de menta si am lasat sa mai dea 1-2 clocote…..si gataaaaa!!!!!!!!!

Mancarica a iesit absolut fabuloasa pot spune,nu stiu daca datorita lui Gordon care mi-a dat ideea cu migdalele sau….chiar e meritul meu 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte rosie cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de linte cu soia