Am descoperit lintea in aceasta iarna . Nora mea mi-a spus ca in Spania a mancat si este tare buna . Am incercat si intradevar este foarte gustoasa , un amestec intre mazare si fasole .
Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute.
Punem lintea la fiert .
Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete.
Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele .
Adaugam zarzavatul si amestecam , condimentam cu sare , piper dupa gust si o lingurita boia de ardei dulce .
Punem 2 cani de apa fiarta cat sa acopere compozitia si lasam la fiert.
Cand sunt fierte legumele si carnea punem lintea deja fiarta si sucul de rosii . Daca mai este nevoie mai adaugam sare si piper .
Se serveste calda cu muraturi sau salata preferata .
Noi am servit cu salata de leurda si rosii . A fost tare gustoasa mancarica de linte .
Merita sa incercati !!!
1
Se poate face lintea de post numai cu legume.