Mancare de legume

de Rocsi in Mancaruri de post, 8 Aug 2012 | 5314 vizualizari

 

Astazi in zi de post chiar nu mai stiam ce sa pregatesc.M-am uitat in frigider, am vazut ce legume am si am pregatit repede aceasta mancare.Simpla, se prepara repede si e foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 cartofi mari
  • 1 castronel pastai verzi
  • 3 rosii mari
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de legume:

Mai intai pregatim toate legumele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cam in 8 bucati pe lung. Ardeii ii taiem pe jumatate, le scoatem cotorul si semintele, apoi ii taiem bucati mai mari. Morcovul il radem de coaja, il taiem in doua pe lungime, apoi feliute. Rosiile le decojim si le facem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Adaugam ceapa, morcovul si vreo 3 linguri de apa ( asta doar ca sa evitati prajeala) si le inabusim putin. Apoi punem ardeii galbeni si kapia, rosiile si pastaile (eu am avut congelate). Le mai inabusim si pe acestea putin, iar mai apoi picuram cate putina apa si acoperim vasul cu un capac. Lasam sa se pregatesca la foc potrivit, timp in care mai picuram apa calda. Cand s-au facut cam pe jumatate legumele, dam drumul si cartofilor. Iar stropim cu apa si cand mancarea este gata o lasam sa scada bine. La final condimentam cu sare, piper si dupa 1 minut tragem tigaia de pe foc. Curatam usturoiul si il pisam, apoi il incorporam in mancarea de legume si lasam vreo 5 minute tigaia acoperita.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume ca la Arnota