Astazi in zi de post chiar nu mai stiam ce sa pregatesc.M-am uitat in frigider, am vazut ce legume am si am pregatit repede aceasta mancare.Simpla, se prepara repede si e foarte buna!
Mai intai pregatim toate legumele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cam in 8 bucati pe lung. Ardeii ii taiem pe jumatate, le scoatem cotorul si semintele, apoi ii taiem bucati mai mari. Morcovul il radem de coaja, il taiem in doua pe lungime, apoi feliute. Rosiile le decojim si le facem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Adaugam ceapa, morcovul si vreo 3 linguri de apa ( asta doar ca sa evitati prajeala) si le inabusim putin. Apoi punem ardeii galbeni si kapia, rosiile si pastaile (eu am avut congelate). Le mai inabusim si pe acestea putin, iar mai apoi picuram cate putina apa si acoperim vasul cu un capac. Lasam sa se pregatesca la foc potrivit, timp in care mai picuram apa calda. Cand s-au facut cam pe jumatate legumele, dam drumul si cartofilor. Iar stropim cu apa si cand mancarea este gata o lasam sa scada bine. La final condimentam cu sare, piper si dupa 1 minut tragem tigaia de pe foc. Curatam usturoiul si il pisam, apoi il incorporam in mancarea de legume si lasam vreo 5 minute tigaia acoperita.
Sa aveti pofta!