Conopida pane

de Meea in Mancaruri de legume, 25 Ian 2020 | 2972 vizualizari

 

Lasă-mă cu „nu-mi place conopida” și vrăjeli! Aici este vorba despre conopidă pane. Conopidă crocantă și absolut delicioasă. Și știi, este un lucru care mă disperă tare... să mănânci sau să tot „guști” atunci când gătesc ceva. Să vreau să pun într-un final pe masă și să n-am ce. Cred că este o lege undeva, care spune că întotdeauna când cineva face șnițele, chiftele, clătite, etc. este absolut necesar ca toți din jur, de câte ori trec pe lângă tine, să guste 1-2-3-4 bucăți gata prăjite. Știu că este ceva, pentru că până și eu fac asta ha! Și fac asta când gătesc eu, nu neapărat altcineva.

         Am tot făcut la conopidă pane în ultimul timp și am tot mâncat până ne-am... ce ne-am? Că nu ne-am săturat deloc! Mai vrem! Și problema este că încă nu am reușit să ne punem frumos la masă, ca toți oamenii, să mâncăm conopidă, o tot mâncăm în timp ce se pregătește ha!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă
  • 4 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare, piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Nu am scris gramajele, pentru că depind de mărimea conopidei.

Spălăm conopida și o tăiem în două. Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert.

Când fierbe apa, punem conopida și o fierbem 5 minute, acoperită cu capac. Îmi place să o fierb mai puțin, pentru că îmi place să fie conopida mai crocantă. Tăiem conopida buchețele. Se poate tăia și felii, dar din cauza formei conopidei, ies foarte puține felii și pe lângă toate acestea, este muult mai bună tăiată buchețele.Punem sare și piper peste conopida tăiată și apoi o trecem prin făina, ouăle bătute și pesmet. Punem conopida la prăjit în ulei încins. Lăsăm conopida la scurs pe un șervețel.  

      Acum încearcă să ascunzi ce ai prăjit, pentru că altfel nu vei avea ce pune pe masă ha!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de conopida