Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa in Slow Cooker, 21 Ian 2019 | 6911 vizualizari

 

De obicei prepar mâncarea de fasole boabe pe aragaz şi încep prin a căli legumele.  Pentru că mi-a plăcut mult cum a ieşit ultima dată la crock pot, am ales să o pregătesc tot aşa. Gătind fasolea la Crock-Pot, am considerat-o mai sănătoasă, pentru că nu am mai călit legumele, ci le-am adăugat alături de fasole şi carne, fierbându-se toate. Mi s-a părut mult mai gustoasă. În plus, am adăugat carne afumată care e gătită tot la abur, în locul cârnaţilor, pe care ar fi trebuit să-i prăjesc, folosind astfel mai puţine grăsimi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 cepe albe,
  • 1 morcov,
  • 500 g carne afumată,
  • 3 linguri pulpă de roşii la cutie,
  • 2 linguri bulion (desfăcut în puţină apă),
  • 600 ml apă,
  • 1 linguriţă sare,
  • câteva foi de dafin,
  • 1 linguriţă făină (dizolvată în puţină apă)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot:

 

Se alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte.

A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea mare (iar ce rămâne din el, îl tai rondele).

Se pun în vasul aparatului crock-pot: uleiul, fasolea scursă, cepele, morcovul și afumătura. Apoi se adaugă sare, după gust, câteva foi de dafin, roşiile, bulionul desfăcut în puţină apă, dar şi un ibric cu apă. Se setează aparatul pe funcţia high, pentru 6 ore (în plus, eu aşez aparatul crock pot pe două plăci de faianţă, pentru că degajă căldură).

Se verifică dacă fasolea este fiartă (ţinând cont însă că de câte ori ridicăm capacul, se pierde căldură şi trebuie prelungit timpul de gătire cu 15 minute) şi se îngroaşă sosul cu puţină făină dizolvată în apă şi pusă prin strecurătoare, se mai completează cu apă sau bulion, dacă mai vreţi, după care se mai lasă măcar o jumătate de oră.

 

Porţii: 8

Timp de pregătire: 10 min (+ câteva ore necesare hidratării fasolei)

Timp de gătire: aprox 6 ore, pe nivelul high.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/mancare-de-fasole-cu-afumatura-la-crock.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mix de seminte la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital