Mancare de dovlecel

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2011 | 4134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel(al meu a avut 250 g curatat de coaja)
  • 1 lingurita cu varf "vegeta"de casa
  • 2 lingurite smantana
  • 2 lingurite faina
  • piper(dupa gust)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecel:

Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta dorita cu putina apa.Se fierbe inca 15-20 min(sa fie fiarta faina).Sare nu am mai pus deoarece este destula(dupa gustul meu) in "vegeta".Se poate adauga si putin tarhon tocat marunt(eu am uitat).

Am servit cu pulpa de pui la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane - putin mai altfel