Obisnuiesc sa fac des aceasta mancarica in perioada de vara, este delicioasa si se poate face foarte bine si fara carne. Este o mancare sanatoasa si o recomand celor care vor sa-si pastreze silueta. Puteti opta pentru varianta in care nu mai caliti deloc legumele si le bagati direct la cuptor.
Pieptul spalat si sters l-am condimentat, l-am taiat cubulete si apoi l-am dat la frigider. Am taiat dovleceii cubulete cu ajutorul aparatului (puteti sa-i taiati si rondele subtiri sau sa-i dati prin razatoare). Ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul le-am tocat marunt iar morcovul l-am dat prin razatoare. Cine doreste poate sa decojeasca rosiile care au fost oparite in prealabil. Am calit in uleiul incalzit pe rand : ceapa, usturoiul, apoi carnea, morcovul si la urma ardeiul. Dupa ce s-au calit legumele am adaugat dovlecelul si la sfarsit rosiile. Am condimentat dupa gust (curry, vegeta sau sare, piper, boia sau alte condimente) Nu am pus deloc apa ca sa fiarba in sucul de rosii. Jumatate din cantitatea de patrunjel am adaugat-o pe parcurs si restul dupa ce am inchis focul. Se da la cuptor pentru a scadea bine. Se serveste atat calda cat si rece cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.