Mâncare de bame/Bame Yemeği

de nilguin in Mancaruri de post, 14 Apr 2011 | 5979 vizualizari

 

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne devin cleioase atunci când sunt gătite. Pentru a preveni apariţia acestui clei putem lăsa bamele acoperite cu un strat de roşii curăţate şi tăiate în bucăţele măcar 30 de minute, sau putem opări bamele în apă cu oţet sau borş.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg bame tinere
  • 1 ceapă medie
  • 3 roşii mari cărnoase
  • pătrunjel
  • sare şi piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de bame/Bame Yemeği:

Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute.

Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici. Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaugă şi bamele împreună cu roşiile. Se călesc un pic după care se adaugă un pahar mare de apă şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Dacă doriţi puteţi adăuga şi un cartof. Bamele se fierb până se înmoaie, când este gata se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se serveşte caldă,  fie simplă, fie alături de carne de pui sau vită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de bame/Bame Yemeği" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Lau 1

14.04.2011, 13:13

bunee

nilguin 1

14.04.2011, 14:05

se spune ca mancarea de bamele era mancarea favorita a sultanilor

Kiko 1

25.06.2011, 09:18

Bamele sunt o minune, din punctul meu de vedere! Sunt foarte nutritive, au o multime de calitati, fac minuni in organism si sunt si foarte gustoase!
Eu am cultura de bame. Daca cineva este interesat (din Bucuresti sau imprejurimi), in "limita stocului disponibil" va servesc cu mare placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de bame