Mamaliguta in straturi

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2011 | 4905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina malai
  • 250 g telemea
  • 200 g carnati afumat
  • 300 ml smantana
  • sare
  • 2 linguri ulei(untura e mai gustoasa)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte bine sa nu se faca cocoloase.Apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba mamaliga la foc mic. Carnatul se taie felii si se pune la prajit. Telemeaua se da pe razatoarea cu gauri mari.

Cand mamaliga este fiarta se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Se pune 1/4 din mamaliga apoi 1/2 din cantitatea de carnati prajit, 1/4 mamaliga, telemeaua rasa presarata cu smantana, 1/4 mamaliga, cealalta 1/2 de carnati prajiti si ultima portie de mamaliga deasupra. Se pun cateva lingurite cu smantana si se da vasul la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 minute.

Se serveste cu smantana alaturi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga - ornament ?